Site icon Наше Місто

До кінця літа пройдуть 7 неймовірних зорепадів: коли можна спостерігати за дивовижним явищем

Новини Дніпра: Зорепади влітку 2023, коли дивитись

До кінця літа любителі нічного неба зможуть побачити чимало метеоритних дощів. Назви їх дуже незвичайні, але й саме явище не менш видовищне. Їх пік припадає на період з 26 липня по 17 серпня. Тож які метеоритні дощи можна буде побачити до кінця серпня, читайте у матеріалі «Наше місто».

В період з 26 липня по 15 серпня можна буде спостерігати метеоритний дощ Каприкорніди. Метеорні потоки є уламками, які відкололися від комет. Потрапляючи в атмосферу Землі, вони дають яскраві смуги світла. Найкраще спостерігати за цим астрономічним явище після опівночі, коли стане досить темно.

З 12 липня по 19 серпня (пік 29 липня) можна насолоджувати «дощем» Дельта-Аквариди. Вчені вважають, що потік Дельта-Аквариди утворився з одного об’єкта, який розколовся на дві частини – зараз це комети Марсдена і Крахта.

З 20 по 31 липня – метеоритний дощ Аустриніди. Найкраще його видно в південній півкулі, коли в атмосфері згорає приблизно 5 метеорів на годину. Зазначимо, що Україна розташована у північній півкулі.

3 липня розпочався зорепад Альфа-Каприкорніди. Свого піку він сягне 2 серпня і закінчиться 15 серпня. Метеорити цього потоку залишають дуже довгі яскраві смуги під час падіння. Альфа-Каприкорніди є уламками комети 169P/NEAT. Астрономи вважають, що цей метеорний потік утворився приблизно від 3 до 5 тис. років тому.

З 25 липня по 15 серпня можна буде насолодитись невеличким ме6теоритним дощем Йота-Аквариди. Спостерігати за ними треба в сутінках, до настання ночі.

З 17 липня по 24 серпня триватиме потік Персеїди. Неймовірним зорепадом можна буде милуватись усю ніч 13 серпня. Астрономи заявляють, що можна буде побачити до 50 метеорів на годину.

З 3 по 28 серпня триватиме Каппа Цигніди – останній метеорний потік літа 2023 року. Пік цього зорепаду припаде на 17 серпня. На годину падатиме всього лише три метеорити, але вони будуть дуже яскравими.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version