Site icon Наше Місто

Зміни у виплатах ВПО: хто з переселенців втратить допомогу від держави

Кабінет міністрів вніс зміни до порядку призначення виплат на проживання для внутрішньо переміщених осіб. Право на таку допомогу втратили дві категорії українців. Про це повідомляє Мінсоцполітики, пише «Наше Місто».

За даними відомства, допомога на проживання для ВПО — один з найбільш важливих інструментів для підтримки переселенців. Тож Уряд ухвалив постанову, якою уточнено параметри надання цієї підтримки.

Як повідомляє Міністерство соціальної політики України, допомогу на проживання не отримуватимуть студенти стаціонару чи дуальної форми навчання, місцем реєстрації яких є гуртожитки.

До того ж, як пояснюється на сайті, право на соціальну допомогу втратили пенсіонери, які до переміщення перебували на повному державному утриманні в закладі для літніх людей і залишилася на такому утриманні після переміщення.

За інформацією Мінсоцполітики, допомога на проживання для ВПО – одна з найбільших за розміром фінансування з державного бюджету програм. На цей рік на неї передбачено в держбюджеті 57 млрд грн. Наразі відбувається фінансування виплат для понад 2,6 млн осіб.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version