Skip to content

Масове нашестя змій у Нікополі: через зникнення Каховського моря плазуни розповзлися по місту

Внаслідок російського теракту на Каховській ГЕС та знищення водосховища, вулиці Нікополя заполонили змії. Місцеві мешканці все частіше зустрічають плазунів на власних на подвір’ях. Про це повідомляє Nikopolnews, пише «Наше Місто».

Також місцеві мешканці повідомляють, що вулицями Нікополя гуляють знесилені баклани, вони шукають їжу та воду. Багато птахів гине.

Зокрема жителі Новопавлівки знаходять водяних вужів та навіть гадюк. Люди вважають, що через підрив Каховської ГЕС плазуни, позбавлені звичних умов існування, змушені шукати спосіб вижити. Діствшись до населених пунктів, деякі змії гинуть через напад домашніх тварин чи зневоднення.

Найрозповсюдженіший вид, який зустрічається у Нікополі, водяний вуж. Він найчастіше буває оливкового кольору, має шаховий візерунок на тілі. Зазвичай довжина самців — до 80 см, самиць — до 1 м. Голова плоска, морда загострена. Міжносові щитки трикутної форми.

Водяний вуж може заселяти як прісні так і дуже солоні водойми, як з проточною, так і зі стоячою водою. Гарно плаває, навіть на сильній течії, може довго знаходитись під водою. Укриттям для тварин слугують порожнини під камінням, покинуті нори гризунів, сухі залишки рослинності.

Для людини водяний вуж не становить небезпеки, оскільки не має отрути, не зважаючи на це часто цих змій знищують, приймаючи їх за гадюк, оскільки вони не мають характерних для звичайного вужа вушок.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: