Skip to content

Несподівано впав в кому: історія 4-річного хлопчика, який став донором органів для трьох дітей

Катерина Сотнікова, історія донорства - Наше Місто

Цього тижні в українській трансплантології сталася історична подія – органи 4-річного хлопчика з Рівного, за згодою батьків, пересадили трьом дітям. Дві нирки пересадили 12-річному хлопчику з окупованої частини Херсонської області. Понад три роки він чекав на трансплантацію та жив в Охматдиті. Печінку пересадили 15-річному хлопчику з Кіровоградської області. А 6-річна дівчинка отримала нове серце. Днями мама донора Катерина Сотнікова на своїй сторінці у фейсбуці вперше поділилася історією про свого сина, повідомляє сайт «Наше місто».

Звати маленького хлопчика, який врятував життя трьох людей, Юрко. Він народився у Запоріжжі, однак через російське вторгнення в Україну разом із сім’єю переїхав до Рівного.

Катерина Сотнікова, історія донорства - Наше Місто

Хлопчик ріс веселою дитину, скарг на здоров’я не було. Допоки одного ранку не стався крововилив в мозок дитини. 3 липня 2023 стало фатальною датою для Юрка і його батьків.

«Є неминучість. Я знаю, як це виглядає. Смерть мозку. Це лише питання часу. Юра майже одразу опинився у глибокій комі «без перспектив на життя» з медичної точки зору. Мого сина вже не врятувати, я це зрозуміла», – коментує жінка, яка за професією є лікарем.

Катерина Сотнікова, історія донорства - Наше Місто

Попри розпач і материнський біль Катерина почала роздумувати над тим, що її сильний маленький хлопчик міг би спасти когось іншого.

«Я чекала до півночі на результати операції. Коли мені сказали, що серце вже б’ється в іншої дитини, я вперше по-справжньому посміхнулася. Серце мого сина б’ється! Тоді, 3 липня, мій світ рухнув і ніколи не буде таким, як раніше. Але я вірю і сподіваюсь, що 9 липня світ відродився заради цих трьох дітей», – додає мама Юрка.

Це неймовірна історія про неймовірну жінку…

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: