Skip to content

Майже 400 грн. за одну ягоду: у Дніпрі захмарні ціни на кавуни

На порозі – сезон кавунів. Зазвичай у липні ми наїдаємося ними досхочу і дешево. Але повномасштабна війна внесла свої корективи і цьогоріч на прилавках немає херсонських баштанних. Тож везуть здалеку і це впливає на ціни. Зараз у Дніпрі за один кавун можна віддати 400 гривень, йдеться у сюжеті 11 каналу, пише «Наше Місто».

У закладах торгівлі Дніпра пропонують лише імпортні кавуни, привезені з Азербайджану, Туреччини та Єгипту. Ціни кусаються. За кілограм цієї соковитої ягоди доведеться викласти від 30 до 50 гривень, тож великий кавун обійдеться у майже чотири сотні.

За словами продавців, більшість покупців лише питають ціну, а купувати не поспішають. Люди сподіваються, що ціна незабаром знизиться. Але експерти не поділяють оптимізму. Кажуть про дорогу логістику.

«Очікувати, що буде зниження ціни на баштанні культури не варто. Ми залежні від імпорту. Не варто чекати і на херсонські кавуни, поля на півдні не придатні для вирощування через мінування та підрив Каховської ГЕС», – каже Олександр, керівник проекту «АПК-інформ: овочі та фрукти».

Тим не менш, зовсім без українських кавунів не зостанемось, їх вирощують по всій країні.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: