Українські вергуни (хрустики) на кефірі — це дивовижна страва, яка буде до смаку кожному. Тісто для них робити настільки просто, що не потрібно відкладати їх приготування на вихідний. Сайт “Наше місто” пропонує вам рецепт смаколиків, від яких ви не зможете відірватись.
Інгредієнти
- 0,5 л кефіру
- 2 яйця
- 4 ст. ложки цукру (виходить не дуже солодко, якщо хочете посолодше додайте ще)
- 3-4 ст. ложки рослинної олії
- 0,5 ч. ложки солі
- 0,5 ч. ложки соди (погасити)
- борошна близько 5-6 склянок (якщо тісто липне до рук, підсипати ще)
- за бажанням – ванільний цукор або кориця
- цукрова пудра для прикрашання (за бажанням)
Приготування:
- Замісити м’яке тісто (але щоб не прилипало до рук), накрити і залишити на 20 хвилин.
- Потім посипати стіл борошном, розкочувати прямокутний пласт не тонше ніж 1 сантиметр (якщо хочете тонкі хрустики, то розкатати тонше).
- Нарізати пласти на невеликі прямокутники, усередині прорізати отвір і через отвір вивернути один кінець вергуна.
- Смажити з 2-х сторін у розігрітій олії. Олії повинно бути достатньо, при необхідності масло можна потроху підливати.
- В кінці, за бажанням, посипати цукровою пудрою.