Site icon Наше Місто

60 % вже з роботою: Дніпро активно допомагає переселенцям у працевлаштуванні

60 % вже з роботою: Дніпро активно допомагає переселенцям у працевлаштуванні - Наше Місто

Дніпро продовжує активно допомагати вимушеним переселенцям із працевлаштуванням. З початку повномасштабного вторгнення рф до України у нашому місті роботу знайшли 60 % ВПО, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Станом на 1 липня у Дніпрі рівень працевлаштування вимушених переселенців працездатного віку зріс до 60 %. Чимало ВПО повернулися до своїх релокованих підприємств, місцевих адміністрацій, сервісних центрів та комунальних підприємств. І якщо по Україні понад 56 % внутрішньо переміщених осіб не мають роботи і активно її шукають (дані опитування, проведеного порталом robota.ua.), то у Дніпрі навпаки більше тих, хто уже з роботою.

При працевлаштуванні більшість опитаних ВПО шукають роботу недалеко від місця проживання (58,8 %), а для 27,7 % ключовими є умови роботи та розмір оплати праці.

«Дніпро – є лідером з працевлаштування в Україні, бо на сьогодні з роботою вже 60 % вимушених переселенців. Також ми на другому місці після столиці щодо допомоги у відкритті бізнесу. Сьогодні на цю зустріч ми запросили державний банк «Ощадбанк», аби розповісти про можливості грантової урядової програми «єРобота». Це безповоротні кредити на відкриття власної справи чи розширення бізнесу. Тож сьогодні представник банку розказав про те, як їх отримати. Також зазначу, що у Дніпрі вже пів мільйона людей з роботою. До війни ця цифра не перевищувала 300 тисяч», – коментує начальниця інспекції з питань праці та зайнятості населення ДМР Тетяна Янушкевич.

Дніпро перший і на сьогодні єдиний в Україні, де з початку повномасштабної війни створили для вимушених переселенців муніципальний телеграм-канал для пошуку роботи https://t.me/Work_DniproUA. На сьогодні він залишається одним з найпопулярніших серед ВПО. За допомогою телеграм-каналу роботу знайшли понад 20 тисяч людей.

Також Дніпро першим в Україні ще торік з квітня пропонує безкоштовні короткотермінові курси з перекваліфікації на затребувані на ринку праці спеціальності за кошти міжнародних партнерів. Зокрема, цього тижня завершили навчання 20 касирів, наступного тижня – 20 швачок, 17 кондитерів та 15 піцайоло. На сьогодні вже перенавчили 72 безробітних. Нині це не тільки ВПО, а й дніпряни, які залишилися без роботи.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version