Skip to content

Матимуть неймовірний смак: мариновані огірки з корицею

Друга половина літа – це завжди про консервацію та різні заготовки на зиму. Бо як же ж воно приємно взимку відкрити якусь баночку зі смачною аджикою чи лечо. А про хрумкі огірочки нічого й казати. Огірки за цим рецептом виходять дуже хрусткими та ароматними завдяки кропу і листочкам смородини, пише «Наше Місто» з посиланням на Obozrevatel.

Інгредієнти

  • Свіжі огірки 3 кг
  • Сіль 3 ст. л.
  • Цукор 12 ст. л.
  • Кріп 1 пучок
  • Листя смородини за смаком
  • Перець духмяний 6-8 шт
  • Чорний перець горошок 6-8 шт
  • Оцет 2 ст. л. (70%)
  • Кориця 1 паличка

Приготування:

У кожну банку покладіть кріп і листя чорної смородини. З огірків відріжте корінці і хвостики. Наповнюємо банки огірками до половини.

По середині банки знову покладіть кріп і листочки смородини. Потім заповніть огірками банку доверху.

З самого верху покладіть листочки смородини. Додайте запашний і чорний перець горошком, корицю.

Банки з огірками залийте окропом, накрийте кришками і дайте охолонути.

Потім всю воду злийте у велику каструлю та додайте до неї сіль, цукор.

Усе ретельно перемішайте, каструлю з розсолом поставте на увімкнену плиту і дайте закипіти.

Як тільки розсіл закипів, вимкніть вогонь, а розсіл розлийте по банках з огірками.

Тепер додайте в кожну банку оцет і закрийте кришками. Переверніть банки верх дном і вкрийте рушником до охолодження.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: