Друга половина літа – це завжди про консервацію та різні заготовки на зиму. Бо як же ж воно приємно взимку відкрити якусь баночку зі смачною аджикою чи лечо. А про хрумкі огірочки нічого й казати. Огірки за цим рецептом виходять дуже хрусткими та ароматними завдяки кропу і листочкам смородини, пише «Наше Місто» з посиланням на Obozrevatel.
Інгредієнти
- Свіжі огірки 3 кг
- Сіль 3 ст. л.
- Цукор 12 ст. л.
- Кріп 1 пучок
- Листя смородини за смаком
- Перець духмяний 6-8 шт
- Чорний перець горошок 6-8 шт
- Оцет 2 ст. л. (70%)
- Кориця 1 паличка
Приготування:
У кожну банку покладіть кріп і листя чорної смородини. З огірків відріжте корінці і хвостики. Наповнюємо банки огірками до половини.
По середині банки знову покладіть кріп і листочки смородини. Потім заповніть огірками банку доверху.
З самого верху покладіть листочки смородини. Додайте запашний і чорний перець горошком, корицю.
Банки з огірками залийте окропом, накрийте кришками і дайте охолонути.
Потім всю воду злийте у велику каструлю та додайте до неї сіль, цукор.
Усе ретельно перемішайте, каструлю з розсолом поставте на увімкнену плиту і дайте закипіти.
Як тільки розсіл закипів, вимкніть вогонь, а розсіл розлийте по банках з огірками.
Тепер додайте в кожну банку оцет і закрийте кришками. Переверніть банки верх дном і вкрийте рушником до охолодження.