Skip to content

Червоне золото: чому в Дніпрі посеред літа ціна на помідори сягає 100 грн за кілограм

Новини Дніпра: Ціна на помідори у липні

Літо – традиційна пора салатів із свіжих овочів. Проте в цьому році вартість такого салатику практично така ж, як і взимку, якщо в ньому є томати. В Дніпрі покупці раз за разом здвигують плечима, не розуміючи, чому кілограм томатів коштує, як м’ясо, – від 80 грн за червоні до 120 грн за жовті і чорні. В причинах такої ситуації розбиралися журналісти сайту «Наше місто».

Слід відмітити, що ціни на овочі відрізняються в залежності від району. Традиційно найдорожчі в центрі, на Нагорці та Перемозі. Тут томати коштують 85-100 – червоні, 100-120 – рожеві. Жовті і кумато – від 130 грн.

На спальних районах ціни трохи нижчі – червоні можна знайти від 65 грн за кілограм. Але якщо бачити такий цінник, то знайте, що продавці під ним маскують турецькі овочі, закуплені на оптових базах. Вони значно гірші по смаковим якостям, ніж вирощені в нашому регіоні. Середня ціна на червоні «нікопольські» томати – 80 грн. Рожеві коштують від 90 грн за кілограм. Це, як мінімум, вдвоє дорожче, ніж у минулому році.

Причина проста – дефіцит овочевої продукції, який прямо пов’язаний з повномасштабною війною. Вже другий рік поспіль Україна лишається без херсонських та запорізьких томатів. Що стосується Нікопольського району, то багато виробників залишилися без урожаю через підрив Каховської ГЕС і, як наслідок, відсутність поливу. Тому ті, хто зміг хоч щось зберегти, правлять за томати максимальні ціни. А ґрунтових помідорів ще немає. Проте навіть коли вони будуть, навряд чи ціна впаде нижче за 30 грн кілограм. Таким чином, консервація з помідорів у цьому році буде дуже дорога.

Читайте також: «Міні екстазі» за ціною золота: у Дніпрі продають іспанські кавуни з чудернацькою назвою (Фото).

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: