Site icon Наше Місто

«Міні екстазі» за ціною золота: у Дніпрі продають іспанські кавуни з чудернацькою назвою (Фото)

На жаль, вже другий рік поспіль Україна залишається без улюблених херсонських кавунів. Через постійні обстріли Херсонської області мало хто з фермерів наважився сіяти бахчеві, а ті, хто це зробив, зараз не можуть змоги їх полити через підрив Каховської ГЕС. Забезпечити країну кавунами цього літа обіцяють виробники з Одеської області. Проте вітчизняної продукції на ринках та супермаркетах поки що немає. А заморські коштують шалених грошей. Так, в одній з торгівельній мереж продають іспанські кавуни з чудернацькою назвою «Міні екстазі» за 60 грн за кілограм, повідомляє сайт «Наше місто». Що за звір «Міні екстазі» «Міні екстазі» - це такий сорт бахчевих, гібрид від від компанії Hazera. Стигла ягода за вагою досягає не більше 5 кг (частіше зустрічаються екземпляри по 2-3 кг), що дуже затребувано з боку роздрібних споживачів та супермаркетів. Популярності додає йому і те, що м'якуш повністю звільнений від кісточок, прожилок, додаткових волокон. В принципі, вирощувати «Міні екстазі» можна будь-де, в тому числі і в Україні. Насіння можна купити у вітчизняних інтернет-магазинах. Споживачі пишуть, що ці маленькі кавунчики дуже солоді на смак. Проте ростуть досить довго – до 90 діб.

На жаль, вже другий рік поспіль Україна залишається без улюблених херсонських кавунів. Через постійні обстріли Херсонської області мало хто з фермерів наважився сіяти бахчеві, а ті, хто це зробив, зараз не можуть змоги їх полити через підрив Каховської ГЕС. Забезпечити країну кавунами цього літа обіцяють виробники з Одеської області. Проте вітчизняної продукції на ринках та супермаркетах поки що немає. А заморські коштують шалених грошей. Так, в одній з торгівельній мереж продають іспанські кавуни з чудернацькою назвою «Міні екстазі» за 60 грн за кілограм, повідомляє сайт «Наше місто».

Що за звір «Міні екстазі»

«Міні екстазі» – це такий сорт бахчевих, гібрид від від компанії Hazera. Стигла ягода за вагою досягає не більше 5 кг (частіше зустрічаються екземпляри по 2-3 кг), що дуже затребувано з боку роздрібних споживачів та супермаркетів. Популярності додає йому і те, що м’якуш повністю звільнений від кісточок, прожилок, додаткових волокон.

В принципі, вирощувати «Міні екстазі» можна будь-де, в тому числі і в Україні. Насіння можна купити у вітчизняних інтернет-магазинах. Споживачі пишуть, що ці маленькі кавунчики дуже солоді на смак. Проте ростуть досить довго – до 90 діб.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version