Skip to content

Розбудова соціального простору для містян та ВПО: у Дніпрі триває ремонт терцентрів 

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Ремонт територіальних центрів

У Дніпрі продовжують оновлення закладів соціального захисту, які забезпечують підтримку та допомогу самотнім літнім мешканцям міста, а також іншим вразливим категоріям. Мер Дніпра Борис Філатов підкреслює, що місто продовжуватиме розвивати свій єдиний соціальний простір. Незважаючи на виклики війни, проводяться ремонтні роботи у територіальних центрах, щоб зробити ці заклади більш комфортними для їх підопічних.

«Робота достатньо складна, тому що ми не можемо зупиняти (надто в умовах воєнного стану) роботу наших територіальних центрів. Бо люди потребують допомоги. Її потребують наші ВПО. Нам необхідно робити ремонти тоді, коли центри працюють. Тому робимо це чергами», — зазначив Борис Філатов. 

В даний час проводяться роботи в одному з підрозділів територіального центру на лівому березі міста. В цьому закладі більше тисячі мешканців Дніпра і переселенців похилого віку, а також людей з інвалідністю отримують необхідні соціальні послуги.

В процесі ремонту оновлюють кімнати відпочинку підопічних, кабінети соціальних працівників і медичних фахівців. Крім того, будуть створені затишна їдальня та простір для соціальної адаптації. Під час ремонту особлива увага приділяється вимогам доступності. У приміщенні будуть встановлені додаткові поручні, застосовані тактильні смуги з поліуретанових плиток та зниження порогів. Також будуть зручні санвузли. Оскільки більшість будівель таких закладів були споруджені ще за радянських часів, для створення безбар’єрного середовища необхідне комплексне перепланування та перекладання комунікацій.

Протягом п’яти років дніпрянка Валентина регулярно відвідує цей територіальний центр. Вона підкреслює, що хоча якісний ремонт є важливим, особливо цінним для неї є дружня атмосфера, що панує тут. Під час повномасштабного вторгнення рф, Валентина та її подруги негайно об’єднали зусилля, щоб виготовляти обереги для воїнів, надавати допомогу волонтерам і навіть самостійно шити деякі речі.

«Коли щось оновлюється, ми просто живемо цим. Ми не здаємось і ми не здамося. Це не тільки я. Це ми, підопічні, — такі бабусі. І за 70, і під 70 і за 80 (років, — ред.). Ми настільки любимо свій терцентр, що ми дуже радіємо нашому ремонту. Ми йдемо сюди із задоволенням. А коли вже буде ремонт, мабуть, буде ще веселіше. Ми нових квітів заведем. І буде Перемога», — каже жінка. 

Ремонт, який розпочали декілька тижнів тому, не заважає підопічним. Вони продовжують отримувати послуги в іншій частині будівлі.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: