Skip to content

Майбутнє держави: Дніпро лідирує за кількістю дітей, народжених переселенками 

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Переселенки народжують у Дніпрі

З початком повномасштабного вторгнення рф, Дніпро став новою домівкою для десятків тисяч переселенців. Серед них і вагітні жінки. Як породіллі наважуються на пологи у інших містах та чи задоволені вони допомогою Дніпра, розкажуть журналісти сайту “Наше місто” з посиланням на ДніпроТВ.

Під час війни у міських пологових будинках народилось понад 9 тисяч дітей. З них більше 1600 народили жінки-переселенки.Породіллі зізнаються, приємно вражені професіоналізмом та ставленням до себе з боку медичного персоналу.

Наталя та Дмитро — переселенці з Лиману, Донецької області. Після початку повномасштабного вторгнення вони півтора роки жили у Мукачеві. До Дніпра прибули нещодавно. Пара вже має 11-ти річну донечку, і ось тепер родина поповнилась сином, якого назвали Владиславом.

“Дуже нам сподобалось, дуже гарне відношення персоналу до пацієнтів, до діточок, гарні умови, тобто тут все так по-домашньому”, – розповідає щасливий татусь Дмитро.

За словами лікарів, серед інших міст, саме Дніпро обирають більшість переселенок для того, аби народити.

“До всіх переміщених осіб у нас дуже дбайливе відношення і ставлення. Ми розуміємо в яких вони скрутних обставинах зараз знаходяться. У багатьох переміщених жінок, які у нас народжують, чоловіки знаходяться на передовій, деяких відпускають до дружин на пологи. Ми дуже радіємо ”, – розповіла лікарка Юлія.

Категорія: Відео, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: