Skip to content

Рецепт яблучного пирога “Три склянки”: смачна заміна шарлотці

Ксенія Куземко

Мабуть, не існує такого десерту, який готується легше, ніж звичайний яблучний пиріг. Він підійде на випадок, якщо до вас от-от мають завітати гості чи просто захотілось чогось солоденького. В такому випадку насипний пиріг стане паличкою-рятівницею, адже для нього зовсім не потрібно замішувати тісто. А свою назву “Три склянки” він отримав завдяки тому, що для його приготування потрібна склянка манки, склянка борошна та склянка цукру, пише «Наше місто».

Інгредієнти

  • 1,5 кг яблук;
  • 210 г цукру;
  • 160 г борошна;
  • 150 г вершкового масла;
  • 130 г манки;
  • 1 чайна ложка кориці;
  • дрібка солі;
  • ванілін.

Спосіб приготування

Просіюємо борошно. Додаємо цукор, манну крупу, ванілін та сіль. Ретельно перемішуємо й ділимо масу на 4 частини.

Вимиті й висушені яблука чистимо. Натираємо їх на тертушці. Додаємо корицю, перемішуємо.

Ділимо яблучне пюре на три частини. Яблука потемніють в процесі, це нормально. Яблучний сік не виливаємо.

Шарами у форму викладаємо борошняну та яблучну масу. Борошняні шари можна пролити яблучним соком.

Ставимо торт у розігріту до 180 градусів духовку. Орієнтовний час приготування — 1 година 20 хвилин. Коли торт підрум’яниться, діставайте з духовки й залишайте, допоки повністю не охолоне.

Рецепт яблучного пирога "Три склянки": смачна заміна шарлотці

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: