Skip to content

Врятував тисячі життів: у Дніпрі помер відомий лікар-хірург

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Помер Валентин Гетман хірург

На 74 році життя зупинилося серце відомого лікаря-хірурга, завідуючого відділенням хірургії геріатричного профілю клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Гетмана Валентина Васильовича. Про це повідомляє “Наше місто” з посиланням на публікацію КНП “Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги” ДМР.

Валентин Гетман почав свій професійний шлях у 1977 році хірургом лікарні швидкої медичної допомоги. З 1979 року по 1981 рік проходив клінічну ординатуру по онкології. З 1982 року очолив відділення хірургії міської лікарні № 1. З 1994 року і до останньої миті очолював відділення хірургії міської лікарні № 7, яка з 2012 року увійшла до складу КЛШМД.

За весь цей час в процесі професійної діяльності оволодів та застосовував максимально широкий спектр операцій, був хірургом-універсалом. Ним було запроваджено нові методики лікування та пластики вентральних гриж, проводив унікальні операції з онкологічних захворювань на шлунку та кишківнику, став першим хірургом у лікарні, який з 2002 року впровадив лапароскопічні методи у лікуванні багатьох захворювань. Тільки за період роботи у міській лікарні № 7 та КЛШМД у відділенні було проведено більше 360 тисяч оперативних втручань за безпосередньою участю Валентина Васильовича.

Вічна пам’ять Великому лікарю та Людині…

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: