Skip to content

Смак літа на тарілці: йогуртовий торт з черешнею

Літо – один із улюблених сезонів українців. І не лише через те, що це пора відпусток і довгоочікуваного тепла. Влітку ми можемо насолоджуватися корисними і смачними черешнями. Що ж можна приготувати з цих ягід? Найпростіше – йогуртовий торт, пише «Наше Місто».

Інгредієнти:

  • Йогурт (рідкий, несолодкий) – 1 л
  • Черешня – 300 г
  • Вершки 35% жирності – 100 г
  • Цукор – 50 г
  • Желатин – 25 г

Для бісквіту:

  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сіль – 1 дрібка.

Для бісквіту змішайте яйця, сіль, цукор і збивайте міксером близько 5 хв на максимальній швидкості. Додайте просіяне борошно, перемішайте тісто.

Вилийте тісто у форму і випікайте 25-30 хв за температури 180 градусів. Готовий бісквіт остудіть і розділіть на два коржі. Вам знадобиться лише один із них.

Черешню промийте, очистіть від кісточок. 200 г плодів з’єднайте з цукром і припустіть у каструлі 5-7 хв. Отриманий сік злийте у йогурт.

Застеліть форму для торта харчовою плівкою. Викладіть корж бісквіта, вилийте на нього половину йогуртової маси і викладіть 100 г непровареної черешні. Покладіть у морозилку на 15 хв, щоб йогурт швидко схопився.

Потім залийте торт рештою йогурту і викладіть проварені ягоди. Зверху прикрасьте збитими вершками.

Остудіть торт у холодильнику (2 год) або морозилці (30 хв). Після цього торт можна прикрасити і подавати на стіл.

Новини Дніпра: торт з черешнею - Наше Місто

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: