Site icon Наше Місто

Терор в Кирилівці на Азовському морі посилюється: окупанти привласнили всі бази відпочинку

Терор в Кирилівці на Азовському морі посилюється: окупанти привласнили всі бази відпочинку

Другий рік популярний серед мільйонів українців азовський курорт Кирилівка в Запорізькій області знаходиться в окупації. За цей час росіяни розграбували велику кількість готелів і баз відпочинку – від елітних до совдепівських. Здавалось би, куди далі. Проте їм недостатньо лишити людей голими і босими, вони продовжують націоналізацію майна. Наразі відомо, що вже майже всі об’єкти нерухомості відпочинкового направлення націоналізовані. Більш того, їхнє цільове призначенні змінено з туристичних на військові, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на місцеві ЗМІ.

За інформацією голови територіальної громади Івана Малєєва, до окупованої Кирилівки приїжджає велика кількість російських військових, у тому числі й «вагнерівці». Вони мешкають на базах відпочинку. Щоби заселити загарбників, деяких людей навіть виселяють зі їх власних будинків. Окупанти заїжджають у селище, перебувають там певний час та їдуть. Він також зазначив, що мирним жителям дуже складно виїхати із селища. Тиск ворога на людей зріс.

Так зване Міністерство майнових та земельних відносин російської окупаційної влади опублікувало перелік із понад 1300 об’єктів, які окупаційна влада визнала «безгосподарним майном». Серед «націоналізованих» об’єктів: квартири, житлові будинки, машини, напівпричепи, магазини, мийки, недобудовані будівлі й навіть земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

Ось такий сумний “сезон” в липні 2023 року

Крім того, у Кирилівці окупанти з автоматами масово грабують гостьові будинки і відбирають житло у місцевих.

Цікаво, що відбирання майна збіглося із завезенням нових підрозділів російської армії.

– Здебільшого за наводкою колаборантів рашисти ходять тими будинками, з яких власники виїхали на підконтрольну Україні територію або закордон, але поселили в себе батьків, знайомих. Вимагають документи на будинок і прописку. Якщо таких немає, то просто виселяють. Намагалися виселити батьків пожежного нашого, – розповідає житель Кирилівки.

Навіть в центрі людей одиниці

– За минулі 2 тижні орки обчистили в Кирилівці 7 гостьових будинків на вулиці Жукової, Чарівна. Серед білого дня приїжджають на КаМАЗах з автоматами, тупо вибивають двері і виносять усе. Зрозуміло, що під розграбування потрапляють будинки тих, хто виїхав в Україну. Адреси зливає місцева влада, – повідомляють кириляни.

Наше Азовське море

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Україна

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version