Коли приходить сезон кабачків, то здається, що їх можна їсти скільки завгодно.Однак, іноді навіть улюблені страви набридають і тоді доводиться шукати щось нове. Тому ділимося ідеєю, як приготувати цей овоч смачно та незвичайно, пише «Наше Місто».
Інгредієнти:
- кабачки або цукіні – 2 шт.,
- яйця – 4 шт.,
- борошно – 4 ст. л. з гіркою,
- копчена паприка – 1 ч. л.,
- сіль – 1 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
- твердий сир – 200 г,
- плавлений сир – 1 шт,
- сметана – 2 ст. л,
- часник – 1-2 зубчики,
- томат – 2 шт,
- кріп.
Приготування:
Беремо молоді кабачки, відрізаємо хвостики, промиваємо в проточній воді та нарізаємо тонкими слайсами. Солимо і залишаємо у такому вигляді на 10 хвилин.
У мисці розбиваємо яйця та злегка збиваємо їх вінчиком чи виделкою для однорідності. В іншому посуді змішуємо борошно з копченою паприкою.
Кабачки спочатку обвалюємо в борошняній суміші, потім – в яєчній.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо кабачки з двох сторін. Потім викладаємо їх на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.
Зелень промиваємо у проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники. Потім подрібнюємо ножем.
Твердий і плавлений сир тремо на тертці, часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. З’єднуємо в мисці підготовлені для начинки інгредієнти, додаємо сметану, сіль та спеції за смаком.
Помідори промиваємо у проточній воді, за бажанням обдаємо окропом і знімаємо шкірку. Нарізаємо їх півкільцями.
Беремо обсмажений кабачок, змащуємо його сирною сумішшю і кладемо одну скибочку томату, загортаємо в рулетик. Робимо те саме з іншими.
Подаємо до столу апетитні кабачкові рулетики та насолоджуємося смаком.