Skip to content

Без кондиціонера: ТОП-6 способів охолодити квартиру

Спекотне літо у самому розпалі, а ціни на техніку і електроенергію аж ніяк не сприяють використанню кондиціонерів. Як без них створити прохолоду в оселі, а також зберегти сили для повсякденних справ і, головне, вберегти здоров’я в спекотні літні дні. Про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на Укрінформ.

Природне охолодження

Перетворіть приміщення на «зелену кімнату». У цьому допоможуть рослини. Вони випаровують вологу, що знижує температуру повітря в приміщенні.

Зволоження повітря

Намочіть холодною рушник чи простирадло і повісьте їх у кімнаті. Волога випаровуватиметься і створюватиме відчуття свіжості і прохолоди.

Штори

Повісьте на вікна щільні жалюзі або штори. Вони мають закривати вікно від сонячних променів. Це допоможе зберегти прохолоду у приміщенні.

Лід

Запобігти надходженню гарячого повітря в приміщення — тільки пів справи. Потрібно остудити те, що вже потрапило у квартиру. Якщо немає кондиціонера, на допомогу прийдуть пляшки із льодом. Їх потрібно розмістити у кожній кімнаті. Лід буде танути, а повітря стане прохолоднішим.

Холодна ванна

Наповніть ємність водою і занурюйте в неї ноги по декілька хвилин. Це допоможе охолодити ваше тіло, оскільки через ноги проходить багато судин.

Прибирання

Ще один варіант додати вологості у квартиру – прибирання. Щоб посилити ефект, додайте 300 гр льоду у відро з водою.

Категорія: Новини Дніпра, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: