Skip to content

Скандал з Укрзалізницею: великий дефіцит квитків Дніпро-Львів та затримка попереднього продажу

Дефіцит на квитки Дніпро-Львів - Наше Місто

Набирає обертів новий скандал з Укрзалізницею, пов’язаний з великим дефіцитом квитків з Дніпра на захід України. Причому, судячи з дописів людей у соцмережах, така проблема спостерігається не тільки в нашому регіоні. Про відсутність білетів, а також затримку попереднього продажу вже на 5 днів скаржаться у Києві, Запоріжжі та інших містах України. Цей напрямок наразі користується підвищеним попитом, тому журналісти «Наше місто» вирішили розібратися в цій проблемі більш детально.

Квитки розкуповують, як гарячі пиріжки

Літо – сезон відпусток, а Карпати вже другий рік поспіль є найпопулярнішим напрямком відпочинку. Це й зрозуміло, оскільки Азовське море повністю знаходиться в окупації, а купання в Чорному заборонено через мінну небезпеку та підрив окупантами Каховської ГЕС. У той же час, відпочинок за кордоном у нинішній важкій економічній ситуації по кишені одиницям.

Дефіцит на квитки Дніпро-Львів - Наше Місто

Крім того, львівський напрямок також користується попитом у військових, які їдуть зі сходу додому у відпустку. З ними взагалі найтяжча ситуація, бо вони дізнаються про це за декілька днів, коли взяти квитки на Львів взагалі неможливо.

Дефіцит на квитки Дніпро-Львів - Наше Місто

Наприклад, наразі квитків на Львів немає, починаючи з 6-го і по 17 липня. З 18-го липня по 23-тє залишився переважно тільки верхній плацкарт.

Дефіцит на квитки Дніпро-Львів - Наше Місто

Затримка попереднього продажу

Та є ще одна проблема. Під час дії військового стану попередній продаж квитків на потяги відкривається о 8:00 за 20 днів. Проте, починаючи з 20 липня, так і не відкрито продаж квитків на популярний поїзд «Дніпро – Трускавець». Така проблема є і з іншими потягами.

Дефіцит на квитки Дніпро-Львів - Наше Місто
Дефіцит на квитки Дніпро-Львів - Наше Місто

Що говорять в Укрзалізниці

Отримати відповідь від Укрзалізниці пересічному пасажиру дуже важко, хоча ця компанія маю безліч додатків – і у Фейсбук, і у вайбері, і у телеграм. Проте задати конкретне питання там неможливо. «Немає квитків на вашу дату», – єдина відповідь. Квест щодо з’єднання з оператором гарячої лінії нам теж пройти не вдалося. Після 3-5 хвилин тихенької музики з’єднання просто вимикається.

В довідковій залізничного вокзалу Дніпра, щоправда, відповідають швидко і конкретно: «Поїзд «Дніпро-Трускавець» не відміняли, чекайте на відкриття продажу квитків».

Врешті-решт, в Укрзалізниці все-таки змилостивилися над своїми клієнтами і пояснили, що «в зв’язку із плануванням ремонтних робіт можливі коригування розкладу руху та зміни маршрутів. Щойно будуть опрацьовані всі технічні питання, пасажири будуть мати змогу придбати квитки та ознайомитися з графіком». Ніякої конкретики, але вже хоч щось. Надія помирає останньою, як-то кажуть.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: