Skip to content

Нова послуга: у Дніпрі переселенців вразливих категорій безкоштовно годують за місцем проживання

Піклування про внутрішньо переміщених осіб – одне з пріоритетних завдань соціального захисту у Дніпрі. Один з проявів такої турботи – організація безоплатного харчування для ВПО. Нещодавно з’явилась нова послуга для вразливих категорій. Детальніше про неї повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на Департамент соціальної політики Дніпровської міської ради.

Наразі в Дніпрі у спеціальних пунктах харчування безкоштовні обіди отримують понад 1900 ВПО щодня. Додатково, відповідно до Комплексної програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2022–2026 р., почала діяти ще одна послуга харчування для ВПО вразливих категорій: особи похилого віку, особи з інвалідністю, матері з дітьми, супроводжуючі малолітніх дітей, недієздатних осіб або осіб з обмеженою дієздатністю, діти.

«Для підтримки таких категорій ВПО, які зареєстровані в місті Дніпрі після 24 лютого 2022року, департаментом соціальної політики було організовано надання послуг з харчування у місцях тимчасового компактного проживання», – розповіла Юлія Крохмаль, завідувачка сектору соціального захисту ВПО управління у справах ветеранів та внутрішньо переміщених осіб департаменту соціальної політики ДМР.

Тепер у шелтерах, де проживають ВПО зазначених категорій, забезпечується щоденне безкоштовне харчування відповідно до меню 2 рази на день (обід та вечеря). На сьогодні послугу отримують в місцях тимчасового компактного проживання близько 260 ВПО щодня.

Ганна Михайлівна приїхала з Рубіжного та проживає у шелтері з вересня 2022 року. Жінка розповідає, що місяць прожила в окупації.

«Не було ні світла, ні води. Врятувала зима – топили сніг, щоб отримати воду. Потім все ж виїхала разом зі своїм собакою», – ділиться пані Ганна.

«Харчування отримуємо щодня, меню різноманітне та поживне. Це дуже важливо, адже до соціальних ресторанів пенсіонерам важко дійти, та і мамам організувати дітей на такий похід дуже не просто. А тут все привозять до тебе, ще і так смачно», – каже Ганна Михайлівна.

Процедура отримання харчування у шелтері дуже проста. Необхідно написати заяву до управління соціального захисту населення за місцем перебування та надати необхідні документи.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: