Site icon Наше Місто

В Україні розпочалась третя індексація пенсій: кому в липні збільшать виплати

Новини Дніпра: Індексація пенсій в березні

З 1 липня в Україні втретє за рік перерахують пенсії. Цього разу підвищення отримають лише представники декількох категорій населення. Детальніше пише «Наше Місто» з посиланням на ТСН.

Пенсійні виплати збільшать на 19,7% колишнім держслужбовцям, представникам органів місцевого самоврядування, журналістам, науковцям та деяким іншим категоріям осіб, які вийшли на заслужений відпочинок за спеціальними законами. Про це повідомив голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус. 

«Від 1 липня заплановано проведення індексації на 19,7% пенсій, призначених відповідно до Законів України «Про державну службу», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про статус народного депутата України», «Про наукову і науково-технічну діяльність», – пояснив він.

Нагадаємо, що у березні пенсії підвищили майже 10,5 млн пенсіонерів на 19,7% (але не більше ніж на 1500 грн). З квітня пенсії перерахували пенсіонерам, які продовжують працювати – підвищенні виплати вони отримали у червні.

А у липні буде нова, так звана, індивідуальна індексація для деяких категорій людей похилого віку. Розмір доплат буде індивідуальним, комусь  можуть підвищити пенсії на 100 грн, комусь – на 1000.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version