Skip to content

Бюджетний рецепт картопляних котлет: швидко та смачно

Яких тільки способів приготування картоплі не існує! З неї можна зробити навіть котлети. Якщо доповнити їх смачною начинкою, вийде ситне блюдо для повноцінного обіду або навіть незвичайне гаряче для святкового столу. Як правильно готувати котлети з картопляного пюре, читайте в матеріалі сайту «Наше Місто».

Інгредієнти:

  • картопля відварена – 600 г;
  • яйця – 3 шт та 1 жовток;
  • сир – 100г;
  • олія вершкова – 80 г;
  • сіль, зелень, перець;
  • борошно – 3 ст.

Приготування

Використовуємо будь-яку картоплю – залишки обіду чи вечері або тільки зварену. Перетираємо її в пюре разом із одним жовтком.

Додаємо борошно та перемішуємо.

Порада: Маса буде липка, але це нормально, не варто додавати багато борошна, тоді тісто добре не прожарити і котлети будуть твердими.

Також варимо яйця, остуджуємо і тремо на тертці разом із сиром. Перемішуємо і додаємо вершкове масло, будь-яку рубану зелень до смаку, солимо і перчимо. Начинка готова.

З такої кількості виходить близько 10 котлет.

Новини Дніпра: рецепт картопляних котлет - Наше Місто

Формуємо їх вологими руками, вкладаємо всередину начинку і добре скріплюємо краї, обвалюємо в борошні або панірувальних сухарях.

Обсмажуємо в олії, невеликій кількості, викладаємо на блюдо.

Подаємо котлети зі сметаною, гострими соусами, салатами із свіжих овочів, різними гарнірами. Також перед подачею ще можна полити розтопленим вершковим маслом.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: