Яких тільки способів приготування картоплі не існує! З неї можна зробити навіть котлети. Якщо доповнити їх смачною начинкою, вийде ситне блюдо для повноцінного обіду або навіть незвичайне гаряче для святкового столу. Як правильно готувати котлети з картопляного пюре, читайте в матеріалі сайту «Наше Місто».
Інгредієнти:
- картопля відварена – 600 г;
- яйця – 3 шт та 1 жовток;
- сир – 100г;
- олія вершкова – 80 г;
- сіль, зелень, перець;
- борошно – 3 ст.
Приготування
Використовуємо будь-яку картоплю – залишки обіду чи вечері або тільки зварену. Перетираємо її в пюре разом із одним жовтком.
Додаємо борошно та перемішуємо.
Порада: Маса буде липка, але це нормально, не варто додавати багато борошна, тоді тісто добре не прожарити і котлети будуть твердими.
Також варимо яйця, остуджуємо і тремо на тертці разом із сиром. Перемішуємо і додаємо вершкове масло, будь-яку рубану зелень до смаку, солимо і перчимо. Начинка готова.
З такої кількості виходить близько 10 котлет.
Формуємо їх вологими руками, вкладаємо всередину начинку і добре скріплюємо краї, обвалюємо в борошні або панірувальних сухарях.
Обсмажуємо в олії, невеликій кількості, викладаємо на блюдо.
Подаємо котлети зі сметаною, гострими соусами, салатами із свіжих овочів, різними гарнірами. Також перед подачею ще можна полити розтопленим вершковим маслом.