Смачний полуничний торт без випічки настільки простий у приготуванні, що з ним під силу впоратися навіть дитині. Використовувати можна як свіжу полуницю, так і заморожені ягоди, пише «Наше місто».
Інгредієнти
- Сметана 600 мл
- Полуниця 700 г
- Сир кисломолочний 200 г
- Цукор 150 г
- Желатин 30 г
- Цукор ванільний 10 г
- Вода 100 мл
Спосіб приготування
Підготуйте ємність для торта. Для цього роз’ємну форму обмотайте харчовою плівкою, спочатку з боків і потім вниз. Так рідина не протече.
Желатин залийте водою кімнатної температури, перемішайте і залиште набухати.
Полуницю помийте, очистіть від хвостиків і обсушіть. Частину відкладіть для прикрашання. Інші наріжте невеликими шматочками.
У чашу блендера покладіть кисломолочний сир. Додайте 100 г цукру, ванільний цукор і 2-3 ст ложки сметани. Подрібніть до однорідності.
У велику миску налийте усю сметану, що лишилась і додайте подрібнену суміш сиру й цукру з блендера. Додайте 50 г цукру, що лишився і перемішайте до однорідності.
Желатин, що набух, розтопіть в мікрохвильовій печі чи на водяній бані. У розтоплений желатин додайте 2 столові ложки сметанної маси і змішайте до однорідності.
Потім желатинову суміш, що вийшла, поступово влийте в сирну масу, при цьому постійно перемішуючи вінчиком.
Сюди ж додайте нарізану полуницю і акуратно перемішайте.
Приготовлену суміш акуратно вилийте в підготовлену форму, рівномірно розподіліть. Полуницю, яку залишили для прикраси, наріжте на половинки і викладіть зверху торта.
Відправте застигати в холодильник мінімум на дві години, але краще на ніч. Потім акуратно вийміть з форми і подавайте.
За матеріалами shuba.life
Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна