Site icon Наше Місто

Літній пиріг клафуті: універсальний десерт за півгодини 

Новини Дніпра: Клафуті рецепт

Клафуті – це французький десерт. Незважаючи на свою іноземну назву, готується він дуже просто і з доступних продуктів. Виходить щось середнє між запіканкою і пирогом. Для начинки можна взяти будь-які сезонні ягоди або фрукти, пише “Наше місто”.

Інгредієнти:

Як приготувати клафуті

Змішайте борошно, цукор, сіль. Влийте молоко і додайте яйця по одному, перемішуючи. Влийте розтоплене вершкове масло, перемішайте все до однорідності – повинно вийти тісто, схоже на млинцеве. Помийте і почистіть ягоди.

Вистеліть дно форми (діаметр 20 см) пергаментом, а стінки змастіть маслом. Викладіть на дно шар ягід, залийте тістом – до країв заливати не потрібно. 

Випікайте клафуті 12-15 хвилин при 200°C, потім знизьте температуру до 180°C і потримайте ще 20-30 хвилин.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version