Клафуті – це французький десерт. Незважаючи на свою іноземну назву, готується він дуже просто і з доступних продуктів. Виходить щось середнє між запіканкою і пирогом. Для начинки можна взяти будь-які сезонні ягоди або фрукти, пише “Наше місто”.
Інгредієнти:
- молоко – 200 мл;
- яйця – 4 шт. ;
- борошно – 100 г;
- цукор – 50 г;
- сіль – дрібка;
- вершкове масло – 50 г;
- ягоди;
- цукрова пудра – для декору.
Як приготувати клафуті
Змішайте борошно, цукор, сіль. Влийте молоко і додайте яйця по одному, перемішуючи. Влийте розтоплене вершкове масло, перемішайте все до однорідності – повинно вийти тісто, схоже на млинцеве. Помийте і почистіть ягоди.
Вистеліть дно форми (діаметр 20 см) пергаментом, а стінки змастіть маслом. Викладіть на дно шар ягід, залийте тістом – до країв заливати не потрібно.
Випікайте клафуті 12-15 хвилин при 200°C, потім знизьте температуру до 180°C і потримайте ще 20-30 хвилин.