Skip to content

Скільки черешні можна з’їсти за день: користь та шкода головної літньої ягоди

Настало довгоочікуване літо, а з ним і ягідний сезон. У червні стигне соковита черешня. Поїдаючи її, ви не лише отримуєте харчове задоволення, а й приносите неабияку користь своєму організму. Але головне – не перестаратися. Адже ця ягода може завдати шкоди. Все про улюблені ласощі читайте в матеріалі сайту «Наше Місто».

В чому шкода черешні

Черешню не рекомендується вживати людям з гастритом з підвищеною кислотністю шлункового соку і при цукровому діабеті. Свіжі ягоди черешні не можна їсти одразу після їжі – це може викликати газоутворення і нетравлення шлунку. Не варто вживати черешню при порушенні прохідності кишечника, адже це може посилити хворобу.

Чим корисна черешня

Рекомендована норма черешні – 300 грамів в день. Її варто їсти людям з залізодефіцитною анемією, 100 г плодів містить 10% добової норми заліза. Також потрібно їсти черешню тим, хто страждає дерматологічними захворюваннями. А маски на її основі допомагають впоратися з вуграми, підлітковими прищами. Також черешня сприятливо впливає на загальний стан організму, зокрема нормалізує обмін речовин і поліпшує роботу мозку, зміцнює функції пам’яті.

Склад ягід

  • вітаміни А, В1, В2, В6, С, Е, Н і РР;
  • макро- і мікроелементи: калій, кальцій, магній, цинк, мідь і марганець, залізо, йод, фосфор;
  • багато цукрів (фруктоза, глюкоза);
  • кілька органічних кислот, включаючи яблучну;
  • клітковина;
  • каротиноїди;
  • пектини і велика кількість антоціанів – речовин з групи флавоноїдів.

Порада

З черешні можна приготувати компоти, в тому числі і на зиму, варення, джеми, мармелад, вино. Крім того, черешню використовують як начинку для вареників, пирогів, рулетів.

Новини Дніпра: користь та шкода черешні - Наше Місто

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: