Skip to content

Китайські будиночки Катеринослава: як виглядали зупинки 100 років тому

Ксенія Куземко

Китайські будиночки Катеринослава: як виглядали зупинки 100 років тому

Дніпро – місто з великою та славною історією. Завжди цікаво глянути на те, як він виглядав багато років тому. Так, на фейсбук-сторінці  «Історія у фотографіях. Катеринослав-Дніпропетровськ» опублікували фотографії зупинок Катеринослава 100 років тому, пише «Наше місто».

Понад століття тому на головному проспекті Катеринослава трамвайні зупинки були у вигляді китайських будиночків. Вони належали до Франко-Бельгійського акціонерного товариства, яке займалося в нашому місті трамвайним підприємством.

Перший трамвайний маршрут був відкритий у 1897 року. Вузькоколійка починалася від залізничного вокзалу та закінчувалася біля Соборної площі. Також з’явилися три додаткові трамвайні колії: вокзал – Йорданська (зараз вул. Коцюбинського), пристань – Базарна (нині площа Героїв Майдану), Олександрівська (нині Січових Стрільців) – Базарна.

Зупинки були дерев’яні та різні на вигляд. Там пасажир трамвая міг сховатись від дощу та почекати транспорту сидячи на лавці. У 1917 році їх прибрали, коли бельгійці поїхали з Катеринослава.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: