Site icon Наше Місто

Козацька Атлантида: окупанти підривом Каховської ГЕС вивільнили сакральну територію

Новини Дніпра: Що було на місці Каховської ГЕС

Після злочину, скоєного росіянами на Каховській ГЕС, інтернетом почала ширитись інформація, що окупанти вивільнили з великої води Великий Луг, або Дике Поле. Це сакральна для України місцина, де свого часу були козацькі Січі. Чи справді росіяни на свою погибель розлютили духи наших пращурів? Що кажуть езотерики про реінкарнацію козаків-характерників? І що сподіваються у Великому Лузі знайти історики? Всі деталі у сюжеті ДніпроТБ, передає «Наше місто».

Тарологиня Катерина Сінчук впевнена, ми самі ж і покликали предків на допомогу. Ба більше: дата підриву водосховища — містична. Жінка заспокоює, гірше не не буде. Та хто ж ті люди — козаки-характерники, які повстали з небуття, аби нам допомогти?

У Дніпрі є спілка нащадків козаків, які бережуть історію пращурів. Вони по крихті збирають все, що пов’язано із пам’яттю предків: від шабель та пістолів до залишків побутових речей козацької доби. Кажуть, містичні події відбувалися і з ними. Але у реінкарнацію не вірять. Хоча, стверджують, місцина, з якої пішла велика вода, дійсно енергетично потужна.

Це Дике поле, чи як ще його кличуть, батько козаків Великий Луг. Територія велетенських річкових плавнів лівого берега Дніпра. Він був затоплений водами Каховського водосховища у 1955–57 роках.

У другому та третьому тисячолітті до нашої ери тут мешкали індоєвропейські народи. Згодом прийшли скіфи, а за ними – готи, це германомовне плем’я з Шотландії. Вже потім – печеніги, половці, а з кінця 15 тисячоліття – панували козаки.

Історики кажуть, після перемоги там роботи – на кілька років. А місцеві вже почали знаходити артефакти минулих століть. Щоб не допустити мародерства та діяльності чорних археологів, наразі правоохоронці щодня патрулюють узбережжя.

Категорія: Важливо, Відео, Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version