Site icon Наше Місто

За освітою – технар, а в душі – лірик: у Дніпрі прощаються з відомим вченим

Новини Дніпра: Померла вчителька Герасименко Валентина

Освітня спільнота Дніпра отримала сумну звістку. 19 червня 2023 року пішов з життя кандидат технічних наук, старший науковий співробітник ДНУ Олексій Миколайович Полішко. Про це повідомляє Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара, пише «Наше Місто».

Усе життя Олексія Миколайовича пов’язане з університетом. У 1971 році він вступив на фізико-технічний факультет за спеціальністю «Виробництво літальних апаратів», і ще під час студентства почав працювати в проблемній НДЛ міцності та надійності конструкцій.

Починаючи з 2000 року, О.М. Полішко поєднував наукову роботу з науково-організаційною роботою.

За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток наукової сфери нагороджений Нагрудними знаками «За наукові досягнення», «Відмінник освіти України» Міністерства освіти і науки України, «За вірну службу ДНУ», «За заслуги перед містом».

«Олексій Миколайович був не тільки професіоналом високого рівня, а й доброю щирою людиною. «За освітою – технар, а в душі – лірик, романтик…» Такою була одностайна думка його колег та друзів. Він був чудовим сім’янином, люблячим чоловіком та батьком, дбайливим та уважним дідусем. За його словами, час що він проводить зі своїми онуками – був найщасливішим у його житті. Світла пам’ять про Олексія Миколайовича назавжди житиме в наших серцях», – написали колеги Олексія Полішко.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version