Site icon Наше Місто

Життя присвятив професії: у Дніпрі помер відомий вчений та лікар

Новини Дніпра: Помер Юрій Філіпов

На 86-му році життя не стало Юрія Олександровича Філіпова – видатного вченого, лікаря та педагога. Про це повідомляє “Наше місто” з посиланням на Дніпропетровський державний медичний університет.

Юрій Філіпов народився 23 липня 1937 року в Кам’янському. З 1960-го працював у хірургії, анестезіології та реанімації, невідкладній терапії.

1970-1972 р. – завідувач відділу ургентної хірургії та реанімації Обласної Клінічної лікарні та головний анестезіолог – реаніматолог області, заступник головного лікаря з хірургії. З 1974 року розпочав свій шлях в Дніпропетровському медичному університеті, де спочатку працював асистентом, а за декілька років – професором кафедри анестезіології та реаніматології.

Автор 500 наукових праць, в тому числі 4 монографії, 48 авторських свідоцтв і патентів. Підготував 8 докторів та 60 кандидатів наук.

Юрій Олександрович Філіпов нагороджений орденом “За заслуги” III ступеня”, Почесною грамотою Верховної Ради України, дипломом Міжнародної асоціації авторів наукових відкриттів, медаллю “Автору наукового відкриття” ім. П.Л. Капіци.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version