Skip to content

Ботулізм не спить: медики Дніпра закликають відмовитись від покупок на стихійних ринках

Новини Дніпра: Як вберегтися від ботулізму

Літо – підвищений сезон захворюваності на гострі кишкові інфекції, серед яких вірусний гепатит А, сальмонельоз, дизентерія, ротовірусна інфекція, ботулізм та холера. Як зазначають дніпровські лікарі, на даний момент причин для паніки немає, оскільки рівень захворюваності не перевищує минулорічні показники, передає “Наше місто” з посиланням на міськраду.

На сьогодні випадків холери в Дніпрі та області не зафіксовано. Щодо ботулізму – показники захворюваності у Дніпрі фіксуються на рівні минулих років. Та варто лишатися пильними. Сприятливе середовище для розвитку бутулізму: в’ялені, копчені або консервовані риба та м’ясо, рідше овочі.

«Ботулотоксин органічно не виявляється, тобто, відкривши банку тушонки чи консервів, за запахом чи якщо не має вторинної флори, виявити його неможливо. Та після вживання такого продукту виникає клініка ботулізму – сухість у ротовій порожнині, йде порушення гостроти зору, порушення ковтання і у подальшому розвиток гострої дихальної недостатності, що призводить до летального кінця», – інформує лікар інфекційної лікарні Володимир.

Як вберегтися від кишкових інфекційних

  • мити руки;
  • не купувати продукти на стихійних ринках;
  • дотримуватись термінів придатності та окремо зберігати різні продукти.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: