Skip to content

Скандал в Дніпрі: федерацію ушу позбавляють тренувальної бази

У Дніпрі орендодавці відключили світло та воду у приміщенні, де тренується міська федерація ушу. Ба більше, вони не планують продовжувати домовленості щодо подальшої оренди. Навіть не зважаючи на зроблений орендаторами ремонт. Тож спортсмени можуть залишитися без тренувальної бази. Подробиці конфлікту у сюжеті ДніпроTV, пише «Наше Місто».

Дніпровська федерація ушу існує більше 20 років. Тренери – майстри спорту світового класу. У цій залі виховують маленьких чемпіонів.

«У 2017 році ми орендували це приміщення, і за домовленістю з адміністрацією ми сплачували і оренду і робили ремонт своїми силами», – розповідає президент Дніпровської федерації ушу Максим Колотілкін.

Ремонт у приміщенні був необхідний, адже умови старого залу — непридатні для роботи.

«За цей час ми своїми зусиллями зробили ремонт, який потім був оцінений в 500 тисяч гривень. На початку 2022 року ми прийшли до адміністрації з питанням врахувати цей ремонт. Але адміністрація пішла на конфлікт і не хотіла його враховувати. А з початку повномасштабного вторгнення робить все, щоб від нас здихатися звідсілля», – каже президент Дніпровської федерації ушу Максим Колотілкін.

Тренери федерації боронять Україну в лавах ЗСУ. Тож після повернення з фронту їм, ймовірно, ніде буде тренувати дітей — додає Максим. Раніше власники приміщення підтримали рішення провести ремонт. А також дали конкретну обіцянку.

«Буде залік після того, як ми закінчимо роботи, нам зарахують цю вартість ремонту в графік погашення оренди.І не виконали обіцяного. Адміністрація автошколи оцінила цей ремонт. Але оцінила в такому ключі, щоб забрати його собі, а з нами розпрощатися», – каже адміністраторка Дніпровської федерації ушу Наталя Покорна.

Після початку конфлікту орендодавець почав створювати непридатні умови для роботи у приміщенні — діляться у федерації.

«Вони нам відключили воду, відключили світло, і таким чином почали чинити на нас тиск», – каже адміністраторка Дніпровської федерації ушу Наталя Покорна.

Ми вирішили зв’язатися з адміністрацією приміщення, і дізнатися їх думку стосовно ситуації. На зустріч з журналістами  орендодавець не згодився.

Юристи діляться: справа складна і має багато нюансів. Договір оренди вже недійсний, але Федерація ушу має право користуватись нерухомістю. Та тільки у випадку, якщо експлуатує приміщення за усіма встановленими правилами.

Наприклад: якщо орендар виконує капітальний ремонт  навіть після закінчення строку оренди — його не мають права «виселити».

«Наразі, відповідно до рішення суду, вимоги орендодавця вони є повністю законними, також відповідно до рішення суду федерація наразі продовжує користуватися цим приміщенням, вона  якісь суми сплачує, проте зараз також відповідно до рішення суду в неї є там заборгованість 100 з чимось тисяч гривень. Саме з договором оренди. Рішення суду винесене 19 квітня 2023 року і 30 травня 23 року відкрито провадження в апеляції, але воно здійснюється без виклику сторін, тому можемо лише чекати саме рішення в апеляції», каже адвокат Вадим Кравцов.

Яка подальша доля тренувальної бази – наразі незрозуміло. Чи позбавлять юних спортсменів можливості тренуватись? Хто все ж таки правий у непростій ситуації?
Продовження історії чекайте у наступних випусках.

Категорія: Новини Дніпра, Спорт

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: