Site icon Наше Місто

Чауса засуджено на 10 років: чим прославився скандальний суддя

Новини Дніпра: Суддя Чаус вирок суду

ВАКС оголосив вирок у справі екс-судді Дніпровського райсуду Києва. Він отримав покарання у вигляді 10 років позбавлення волі. Про це повідомляє “Наше місто” з посиланням на на прес-службу САП.

Суд підтримав позицію прокурора та визнав Чауса винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4. ст. 368 ККУ (“Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням”).

За вироком суду колишньому судді призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у судовій гілці влади строком на 3 роки з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що справа Чауса стосується отримання хабара у розмірі 150 тисяч доларів за ухвалення судового рішення на користь підсудної ще у 2016 році.

Саме суддя Чаус у 2015 році прийняв рішення про арешт Геннадія Корбана на два місяці. Перед цим політик був примусово доставлений у Київ. З тим процесом пов’язано багато скандалів, адже рішення щодо Корбана, яке ухвалював Чаус, на думку правозахисників, було підготовлено заздалегідь. Перед тим, як суддя подався до дорадчої кімнати, адвокат внесла до канцелярії суду заяву про відведення судді. І з цієї хвилини Чаус не мав права продовжувати розгляд справи. До того ж, у зачитаній ухвалі значаться прізвища адвокатів, від яких Корбан відмовився.

В 2016 після оголошення підозри, скориставшись суддівським правовим імунітетом, Чаус втік з України. З 16 серпня 2016 року його було оголошено у національний розшук, а у подальшому – у міжнародний.

В лютому 2017 року Чауса затримали в Молдові. Детективи НАБУ подали клопотання про екстрадицію екс-судді до України. Проте у квітні 2021 року з’явилася інформація про нібито його викрадення. Місцезнаходження підозрюваного було невідоме аж до липня 2021 року, коли посадовця виявили в одному з сіл Вінницької області.

Категорія: Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version