Site icon Наше Місто

Протез вживили в кістку: у Львові провели унікальну операцію Захиснику з Дніпра

Протез вживили в кістку: у Львові провели унікальну операцію Захиснику з Дніпра

У Львові провели унікальну операцію із вживлення у кістку протеза. Пацієнтом став військовослужбовець з Дніпра 57-річний Ігор Крупнов. Про це повідомляє “Наше місто” з посиланням на Перше медичне об’єднання Львова.

Ігор Крупнов – марафонець-аматор з Дніпра. У березні він пішов до армії добровольцем. У листопаді, під час операції зі звільнення Херсона, втратив обидві ноги. Кілька перших діб чоловік був без свідомості. Опритомнів вже у Львові – у Центрі “Незламні”. Ігор знаходиться тут вже понад пів року. За цей час пройшов через 10 операцій. Десятою стала остеоінтеграція. 

“Остеоінтеграція – це новітня для нашої країни методика. Згідно з нею, під час операції частину протеза імплантують прямо в кістку. А після загоєння та відновлення припасовують штучну стопу. Це найкращий спосіб протезування для людей, які втратили обидві ноги”, – розповідають львівські медики.

Коли Ігор познайомився з концепцією остеоінтеграції, його захопила ідея мати собі штучні кінцівки, які були б надзвичайно функціональні. Він завжди вів активний спосіб життя перед великою війною. У 2016 році він навіть подолав марафон. Тому для Ігоря було важлива не тільки змога повторно ходити, але й мати здатність бігати, кататися на велосипеді та відчувати поверхню під штучними стопами.

Першу в Україні операцію з остеоінтеграції спільно з львівськими хірургами виконав гуру цього напрямку австралійський ортопед-травматолог.

За шість тижнів після вживлення імплантів Ігореві Крупнову протезисти Центру “Незламні” припасували останню частину конструкції – штучні стопи. Захисник одразу ж зробив свої перші кроки. Зараз він вже обходиться без візка. Вмивається і чистить зуби, стоячи на штучних кінцівках, помалу ходить та вже навіть кермує автівкою.

“Дуже задоволений, що обрав саме цей спосіб протезування. Ще є невеличкі складнощі, але це все у процесі. Головне – стати на крило. Це все 100% вирішиться, я відчуваю. Я кайфую, коли стоячи чищу зуби й вмиваюся чи роблю деякі інші інтимні процеси. Я ходжу все більш і більш впевнено, і це мене дуже тішить. Далі – соціалізація, робота, допомога фронту. Бо війна не закінчилася. Дуже засмучує, що багато в кого вона вже закінчилася. А треба грати в довгу і здобувати нашу перемогу”, – каже Ігор.

Читайте також: Найскладніше – це комбіновані поранення: як лікарі Дніпра рятують поранених бійців (Фото).

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version