Skip to content

Окраса Монастирського острову: які таємниці зберігає водоспад “Поріг ревучий”

Ксенія Куземко

Водоспад «Поріг ревучий» у Дніпрі – рукотворний поріг на схилі Монастирського острова. Урочисто відкрили його 2013 року до Дня міста та 200-річчя від народження Т. Г. Шевченка. Він відразу став родзинкою Дніпра та популярним місцем для фото. Які таємниці зберігає водоспад – читайте в матеріалі «Наше місто».

«Поріг Ревучий» – єдиний штучний водоспад в Україні, його висота – 17 метрів, а ширина 20 метрів, водоспад може працювати в декількох режимах.

Через водоспад проходить близько 1060 кубів води / год. У роботі задіяно три насоси потужністю 55КВт., які подають воду з акваторії р. Дніпро.

Нажаль в 2022 році «Поріг Ревучий» не працював у зв’язку з веденням воєнного стану в країні та з забороною на проведення водолазних робіт в акваторії річки Дніпро, але були проведені роботи з поточного ремонту укріплення конструкцій скелі фонтану.

Цього року, міський голова Борис Філатов, поставив завдання відновити роботу водоспаду. Наразі завдання виконано, «Поріг Ревучий» безперебійно працює з 8:00 до 20:00 щоденно.

Також «Поріг Ревучий» має свою родзинку – підсвічування в формі та кольорі Державного прапору України, та іншу декоративну підсвітку, яка працює з 18:00 до початку комендантського часу, а саме 24:00.

Окраса Монастирського острову: які таємниці зберігає водоспад "Поріг ревучий"

Фото Валерія Кравченко

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: