Skip to content

Літня насолода: полуничний торт зі смаком морозива

Бісквітний торт з полуницею – це надзвичайно ніжний на смак десерт, який має неперевершений аромат ягід та апетитний вигляд завдяки крему та декору. Приготувати такий торт нескладно, тому пропонуємо вам покроковий рецепт. Про це пише «Наше Місто» з посиланням на сайт «1хвилина».

Бісквіт:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Борошно – 50 г
  • Крохмаль – 25 г
  • Розрихлювач – 1 ч.л.
  • Ванільный цукор – 10 г.

Крем:

  • Молоко – 400 мл.
  • Цукор – 200 г.
  • Яйця – 3 шт.
  • Крохмаль картопляний – 6 ст.л.
  • Масло вершкове – 200 г
  • Желатин – 1,5 ст.л.
  • Ванільний цукор – 10 г.

Для цукрового сиропу: цукор – 100 г

Для начинки: полуниця – 700-800 г.

для декору: шоколад – 50 г

Починаємо з приготування тіста для коржів. Білки від трьох яєць збиваємо міксером, поступово додаючи до них 50 г. цукру. Гарно збиті білки не повинні виливатися з миски. Просіюємо борошно, додаємо до нього крохмаль і розпушувач. До трьох жовтків додаємо ванільний цукор, 50 г цукру і збиваємо міксером. Додаємо до цієї маси нашу приготовану раніше суміш із борошна та збиті білки, в декілька прийомів. Добре все перемішуємо. Розділяємо отримане тісто на дві частини, кожну з них виливаємо на пергаментний папір у формі круга і випікаємо до золотистого кольору 10-12 хвилин при температурі 190 градусів. Обидва коржики вирізаємо по формі кругу (можна використати для цього круглу форму для випікання).

Далі приступаємо до готування крему. Молоко і 100 г цукру поставити на вогонь та довести до кипіння. До трьох яєць додати 100 г цукру і 10 г ванільного цукру, збити вінчиком. Додати 6 ст. л. крохмалю і перемішати. Додати наше молоко з цукром та все разом поставити на маленький вогонь і помішуючи, довести до загустіння. Зняти з вогню, додати половину м’якого масла (100 г) і збити міксером. Залиште крем при кімнатній температурі до повного охолодження.

Тим часом розчинимо желатин. Заливаємо його водою (50 г.) та перемішаємо до повного розчинення.

До охолодженого крему додаємо ще 100 г масла і збиваємо міксером не менше 5 хвилин. Додаємо наш розчинений у воді желатин і знову збиваємо.

Все готове, залишилося зібрати наш торт докупи. Поміщаємо коржі у круглу форму для випікання. Просочуємо їх цукровим сиропом. Для цього змішуємо 100 грам цукру і 100 мл води, доводимо до кипіння та охолоджуємо. 1/3 полуниці розрізаємо навпіл та викладаємо стоячи по бортиках коржів розрізаною частиною назовні. В середину наливаємо третину крему.

На крем кладемо стоячи решту цілої полуниці, залишивши лише кілька штук для декору. Заливаємо в середину другу половину крему.

Зверху накриваємо другим коржем, не забуваємо і його просочити цукровим сиропом. Заливаємо другий корж рештою крему, накриваємо плівкою і кладемо в холодильник на 8 годин.

Шоколад порізати на стружку любим зручним способом та посипаємо нею готовий торт. Зверху можна прикрастити слайсами полуниці. Ваш десерт готовий!

Новини Дніпра: полуничний торт - Наше Місто

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: