Skip to content

Замість ям та вибоїн буде гарна пішохідна зона: у центрі Дніпра ремонтують тротуари

Михайло Чернов

У центрі Дніпра ремонтують тротуари - Наше Місто

У Дніпрі профільні комунальні служби упорядковують дороги та тротуари. Наразі розпочався ремонт пішохідної зони на непарному боці вулиці Святослава Хороброго (колишня Чкалова) – на ділянці від вул. Виконкомівської до вул. Михайла Грушевського, повідомляє сайт «Наше місто».

У центрі Дніпра ремонтують тротуари - Наше Місто

Стара пішохідна доріжка тут серйозно занепала і потребувала оновлення. Наразі фахівці вже виконали демонтаж старого асфальту та укладають нове покриття з надійної та красивої тротуарної плитки, повідомив Дмитро Коробов, начальник управління інфраструктури Департаменту благоустрою та інфраструктури міської ради Дніпра. Для зручності і безпечного пересування людей, які погано бачать, тут облаштують смугу з тактильної плитки. Біля пішохідних переходів буде зручне плавне зниження тротуару. А у безпосередній близькості до проїжджої частини розташується невелика зелена зона.

– За день укладаємо приблизно 70 квадратних метрів тротуарної плитки, – розповідає Андрій Бутенко, представник підрядної організації, яка виконує роботи. – На цій ділянці працюють 8 фахівців та спеціальна техніка. Плитка, яку використовуємо – хороша, якісна, прослужить довго.

У центрі Дніпра ремонтують тротуари - Наше Місто

Загальна протяжність відремонтованого пішохідного простору на вул.Святослава Хороброго становитиме близько півкілометра. Роботи на цій локації будуть виконані у найближчі півтора місяці.

– Ремонтам пішохідних зон у місті ми приділяємо особливу увагу, – наголошує Дмитро Коробов. – Аналогічні роботи зараз завершуються на вул. Національній гвардії, а також на кількох ділянках у центральній частині міста. Загалом у 2023 році намічено відремонтувати пішохідні простори загальною площею близько 40 тис. кв.

У центрі Дніпра ремонтують тротуари - Наше Місто

Містяни задоволені тим, що навіть у нинішній складний час міські служби упорядковують місто:

– Який би не був складний час, а для людей треба робити! – каже місцевий житель Сергій Миколайович. – Раніше тротуари ніхто не лагодив, можна було поламати ноги або в бруд провалитися. А зараз все, що робиться – це дуже позитивно.

Тільки цифри

320 тис. кв. метрів дорожнього покриття, 40 тис. кв. метрів пішохідних зон планують відремонтувати міські комунальні служби у 2023 році.

М. Чернов. Фото Валерія Кравченка

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: