Site icon Наше Місто

У Дніпрі встановлюють дорожні знаки з чорною міткою: що треба знати водіям (Фото)

Дорожні знаки з чорною міткою - Наше Місто

Черговий по місту, директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради Ігор Маковцев перевірив виконання доручення міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо безпеки дорожнього руху у рамках виконання «Програми розвитку транспортного комплексу міста Дніпра на 2023-2027 роки». Він побував на перехресті просп. Поля та вул. Ульянова, де спеціалісти КП «Транспортна інфраструктура міста» встановлюють дорожні знаки 1.41 «Місце (ділянка) концентрації ДТП», повідомляє сайт «Наше місто».

У березні цього року було проведено комісійне обстеження попередньо визначених трьох місць концентрації ДТП та п’яти ділянок концентрації ДТП вулично-дорожньої мережі міста Дніпро. До складу комісії входили представники департаменту транспорту та транспортної інфраструктури, відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в Дніпропетровської області та КП «Транспортна інфраструктура міста».

За результатами обстеження затверджено 3 місця концентрації ДТП: перехрестя просп. О.Поля – вул. Ульянова; перехрестя просп. Слобожанський – вул. Калинова; перехрестя Набережна Заводська – вул. Юрія Кондратюка. Також визначено ділянки концентрації ДТП по вул. Марії Лисиченко, вул. Криворізька, просп. Сергія Нігояна, Січеславська Набережна, вул. Титова. У зв’язку з цим заплановано встановлення, відновлення та технічне обслуговування 55 дорожніх знаків.

Знак виглядає як трикутник із чорною точкою та покликаний попереджати водія про ділянку дороги із підвищеною концентрацією аварій. Він встановлюється за 50-100 метрів до небезпечної ділянки дороги, на якій за останні п’ять років відбулося щонайменше 5 серйозних ДТП і загинуло не менше п’яти осіб.

Зустрінете на шляху такий трикутник з «чорною міткою» – обов’язково знизьте швидкість і не робіть небезпечних маневрів, залишаючись максимально уважними.

Загалом у планах КП «Транспортна інфраструктура міста» на 2023 рік відновити та встановити близько 1200 різних дорожніх знаків. Окрім цього регулярно проводиться технічне обстеження знаків по місту: перевіряються міцність і надійність їх кріплення, наявність деформацій, пошкодження фарби та світлоповертальних елементів, проводиться очищення від листя, гілок, бруду чи інших елементів, що ускладнюють їх візуальне сприйняття, виявляється відсутність елементів.

Категорія: Новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version