Skip to content

У Дніпрі встановлюють дорожні знаки з чорною міткою: що треба знати водіям (Фото)

Дорожні знаки з чорною міткою - Наше Місто

Черговий по місту, директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради Ігор Маковцев перевірив виконання доручення міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо безпеки дорожнього руху у рамках виконання «Програми розвитку транспортного комплексу міста Дніпра на 2023-2027 роки». Він побував на перехресті просп. Поля та вул. Ульянова, де спеціалісти КП «Транспортна інфраструктура міста» встановлюють дорожні знаки 1.41 «Місце (ділянка) концентрації ДТП», повідомляє сайт «Наше місто».

У березні цього року було проведено комісійне обстеження попередньо визначених трьох місць концентрації ДТП та п’яти ділянок концентрації ДТП вулично-дорожньої мережі міста Дніпро. До складу комісії входили представники департаменту транспорту та транспортної інфраструктури, відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в Дніпропетровської області та КП «Транспортна інфраструктура міста».

Дорожні знаки з чорною міткою - Наше Місто

За результатами обстеження затверджено 3 місця концентрації ДТП: перехрестя просп. О.Поля – вул. Ульянова; перехрестя просп. Слобожанський – вул. Калинова; перехрестя Набережна Заводська – вул. Юрія Кондратюка. Також визначено ділянки концентрації ДТП по вул. Марії Лисиченко, вул. Криворізька, просп. Сергія Нігояна, Січеславська Набережна, вул. Титова. У зв’язку з цим заплановано встановлення, відновлення та технічне обслуговування 55 дорожніх знаків.

Дорожні знаки з чорною міткою - Наше Місто

Знак виглядає як трикутник із чорною точкою та покликаний попереджати водія про ділянку дороги із підвищеною концентрацією аварій. Він встановлюється за 50-100 метрів до небезпечної ділянки дороги, на якій за останні п’ять років відбулося щонайменше 5 серйозних ДТП і загинуло не менше п’яти осіб.

Зустрінете на шляху такий трикутник з «чорною міткою» – обов’язково знизьте швидкість і не робіть небезпечних маневрів, залишаючись максимально уважними.

Дорожні знаки з чорною міткою - Наше Місто

Загалом у планах КП «Транспортна інфраструктура міста» на 2023 рік відновити та встановити близько 1200 різних дорожніх знаків. Окрім цього регулярно проводиться технічне обстеження знаків по місту: перевіряються міцність і надійність їх кріплення, наявність деформацій, пошкодження фарби та світлоповертальних елементів, проводиться очищення від листя, гілок, бруду чи інших елементів, що ускладнюють їх візуальне сприйняття, виявляється відсутність елементів.

Категорія: Новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: