Site icon Наше Місто

Найскладніше – це комбіновані поранення: як лікарі Дніпра рятують поранених бійців (Фото)

Порятунок поранених у Дніпрі - Наше Місто

Щодня до медзакладів Дніпра доставляють українських військовослужбовців, які отримали поранення у боях із рашистами. Кожен робочий день лікарі та медсестри рятують наших мужніх захисників. Про роботу медиків однієї із міських лікарень розповідає журналіст «Наше місто».

Сергій отримав тяжке уламкове поранення на Донецькому напрямку. В окоп бійця прилітала міна. Першу допомогу солдату надали побратими.

– Поранило «на нулі». Коли в окоп «прилетіла» міна, я впав і не знав, що зі мною відбувається, – розповідає Сергій, – Голова страшенно паморочиться. У вухах дзвенить. Кричу: «Хлопці, мене контузило! Відчуваю, під бронежилетом мокро. Все тече! Хлопці стали бинти просовувати під броник. А біль такий, що терпіти не можна. Я взяв у зуби якусь тріску, щоб не закричати. Але головне врятували! Привезли сюди. Дякую лікарям. На антибіотиках почуваюся нормально.

У сусідній палаті лежить В’ячеслав. Його теж сильно посікло ворожими уламками. Але боєць сподівається повернути на фронт.

  – При виході на штурм підірвався на розтяжці, – каже В’ячеслав, – це було на Авдіївському напрямку. Вибухнула граната. У тілі понад 50 уламків. Але лікують мене чудово. Є надія повернутись до хлопців. Адже я воюю з 24 лютого 2022-го. Коли почалося вторгнення, чотири години просидів біля телевізора, слухав новини. Хвилювання та гнів не давали спокою. Цього ж дня пішов у військкомат. Дружина та дочка намагалися відмовити. Але я пішов боронити нашу країну. Зараз моя сім’я мене дуже підтримує. Сумую за ними. Дочці п’ять років, і вона вже обіграє мого батька у шашки. Збирається записатися на танці.

На жаль, поранених бійців лише у цій лікарні чимало. Лікарям доводиться працювати практично без вихідних, щоби повернути Героїв до життя.

  – До нас надходять бійці, в основному, з вогнепальними осколковими пораненнями нижніх і верхніх кінцівок, черевної порожнини та грудної клітки, – розповідає лікар-хірург Вадим, – Доводиться надавати найрізноманітнішу допомогу. Найскладніше, коли комбіновані поранення. Коли в одного бійця уражені різні ділянки тіла. Але медики нашої лікарні – одна команда. Працюємо злагоджено та ефективно. Найчастіше, без вихідних.

Автор Олександр Розумний

Фото Володимир Федоришев

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version