Site icon Наше Місто

Жителів Дніпропетровщини застерігають від купання у водоймах: є небепека підхватити смертельне захворювання

У Нікопольському районі місцевою військовою адміністрацією введено режим жорсткої економії води як питної, так і технічної

Під час літньої спеки більшість мешканців Дніпропетровської області прагнуть освіжитися у відкритих водоймах. У той же час, потрібно бути пильними та обережними. Адже саме влітку спостерігається пік захворюваності на небезпечну інфекцію – лептоспероз, заразитися якою можна під час купання. Як вберегтися, дивіться у відео Дніпровської панорами, повідомляє сайт «Наше Місто».

Лептоспіроз – гостра інфекційна хвороба, яка перебігає з гарячкою, загальною інтоксикацією, ураженням нирок, печінки, серцево-судинної, нервової систем. Переносником лептоспірів є щурі. Захворювання є смертельно небезпечним для людини.

«Ця хвороба відноситься до особливо небезпечних. Дуже великий відсоток летальних випадків. У нашій області здебільшого хворіють чоловіки, які займаються риболовством, ведуть активний спосіб життя. Пік захворюваності припадає на серпень. Гризуни виділяють збудника хвороби у довкілля, у стоячій воді лептоспіри зберігаються понад 270 днів. Є багато випадків, коли через мікротравми у тілі вони потрапляли в організм людини. Пошкоджені шкірні покриви та непошкоджена слизова оболонка – ворота для потрапляння інфекції», – повідомила завідувачка відділення Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб Галина Шамичкова.

Діагностувати лептоспіроз можуть виключно у медичних закладах.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version