Кожна літня випічка не обходиться без полуниці. При цьому в літню спеку для випікання пирога можна обійтися без духовки, а приготувати полуничний пиріг у сковороді на плиті. Тісто для пирога має бути досить рідким, а полуницю краще заздалегідь обсушити, щоб ягоди не були надто вологими. При випіканні важливо не пересушити пиріг, щоб його низ не підгорів. Пиріг із полуницею на сковороді вийде не менш смачним та ароматним, ніж приготовлений у духовці, пише «Наше місто».
Інгредієнти
- 90 грамів цукру;
- 2 курячих яйця;
- 10 грамів ванільного цукру;
- 200 грамів йогурту без ароматизаторів;
- 120 грамів олії;
- Розпушувач – 10 грамів;
- 220 грамів борошна;
- 400 грамів полуниці;
- 1 столова ложка крохмалю.
Спосіб приготування
У миску вбийте яйця та змішайте його з білим та ванільним цукром. Добре збийте отриману суміш до повного розчинення всіх інгредієнтів. Для того, аби спростити процес приготування можете використовувати міксер. До яєць із цукром додайте олію та йогурт, знову все добре збийте. Потім просійте борошно з розпушувачем і додайте порціями до рідини.
Візьміть форму, в якій готуватимете свій пиріг, та застеліть пергаментом. Додатково змастіть її маслом або олією. Влийте у цю форму половину готового тіста та вирівняйте ложкою, дерев’яною або силіконовою лопаткою. Розріжте полуниці на чотири частини, обваляйте кожну частинку в крохмалі та викладіть на тісто половину ягід. Зверху залийте отриману масу залишком тіста та викладіть полуниці, що залишились.
Поставте форму з пирогом на помірний вогонь, накрийте кришкою та готуйте 35-40 хвилин. Для того, щоб перевернути, застеліть пиріг пергаментом зверху та накрийте тарілкою. Переверніть, зніміть пергамент з дна та акуратно викладіть випічку готуватись з іншого боку. Готуйте з іншого боку ще 15 хвилин.
За матеріалами odnaminyta.com.
Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна
Позначки: укрнет