Skip to content

Чужої біди не буває: волонтери з Дніпра рятують тварин в Херсоні (Ексклюзив)

Екіпаж дніпровських волонтерів з «Центру допомоги тваринам» Координаційного штабу волонтерів Дніпра вирушили до Херсона напередодні, 6 червня. Зараз у Херсоні перебувають 5 волонтерів організації. Вони займаються пошуком постраждалих тварин та їх евакуацією в безпечні райони. Як проводять рятувальну операцію та скільки тваринок вдалося визволити з водяної пастки – дивіться у сюжеті, пише сайт  «Наше Місто».

Рішення виїжджати на рятувальну місію волонтери прийняли одразу, як стало відомо про вибух на Каховській ГЕС. Тепер разом з іншими організаціями вони працюють у Херсоні.

Станом на зараз дніпровським зооволонтери вдалося врятувати понад 400 тварин. Врятованих чотирилапих евакуювали у безпечне місце та надали їм медичну допомогу. 

Вони після тривалого перебування у воді налякані та отримали переохолодження. Також рятувальники займаються пошуком власників тварин.

За словами представниці «Центру допомоги тваринам», звернень від людей надходить багато. До волонтерів приходять місцеві мешканці та просять про допомогу, дехто телефонує або пише. 

Окрім цього, зоозахисники моніторять ситуацію на вулицях Херсону та самостійно шукають покинутих або безхатніх тварин. 

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: