Site icon Наше Місто

Нагорка дорожча за Перемогу: як війна вплинула на вартість оренди в Дніпрі (Відео)

В умовах війни вартість оренди квартир у Дніпрі суттєво змінилися, а відмінності у цінах в різних районах міста стали більш помітними. Ми поспілкувалися зі спеціалістом з нерухомості та спробували розібратися, які фактори впливають на ціни та умови оренди у різних частинах Дніпра. Детальніше дивіться у сюжеті, пише «Наше Місто».

Дніпро – місто, яке приймає велику кількість внутрішніх переселенців. Саме тому питання оренди житла тут дуже актуальне. У Дніпрі немає однієї середньої вартості оренди, адже ціни на квартири варіюються залежно від району, його престижності, близькості до центру міста, наявності розвиненої інфраструктури та інших факторів.

«Якщо казати про квартиру в якій ми зараз знаходимось, це Нагорна частина міста, вона найдорожча. Тут оренда однокімнатної квартири коштує 10 тисяч гривень, за двокімнатну доведеться заплатити 15 тисяч. Щодо найулюбленішого серед клієнтів масиву – ж/м «Перемога», там однокімнатна квартира коштує 8-9 тисяч грн., двокімнатна – 10-12 тисяч», – каже ріелтор Сергій Лагутенко.

Таким чином, чим далі квартира знаходиться від центру міста, тим вона дешевша. Якщо до повномасштабного вторгнення житло у таких частинах Дніпра не завжди користувалося популярністю, то зараз усе змінилося. Попри те, що ціна на оренду значно збільшилася.

У зв’язку з військовою ситуацією в країні поступово почала змінюватися і модель взаємодії орендодавця та орендаря житла. Наприклад, зараз можна знайти квартиру без гарантійної передоплати.

Важливо, що за умов війни моделі оренди можуть продовжувати змінюватися й надалі. Тому і орендодавці, і шукачі мають бути готовими до можливих обмежень. Однак, попри різні обставини, ринок оренди в Дніпрі залишається динамічним і вимагає особливої уваги та аналізу.

Більш детально дивіться у відео.

Категорія: Новини Дніпра, Райони Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version