Site icon Наше Місто

Два з трьох водоканалів під загрозою зупинки: ситуація з водою у Нікопольському районі є критичною

Ситуація з водою у Нікопольському районі є критичною - Наше Місто

Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко заявив, що ситуація з водопостачанням у районі є критичною, повідомляє сайт «Наше місто».

«День тому рашисти підірвали дамбу і ГЕС. Наразі ми маємо стрімке падіння води і загрозу зникнення централізованого водопостачання. У Нікопольському районі є три інфраструктурні об’єкти, які забезпечують водою населення.

При збереженні такого темпу падіння води два з них припинять роботу протягом завтрашнього дня, бо це буде технічно неможливо. Нікопольський водоканал ще зможе працювати деякий час, тому для міста ситуація менш критична», – заявив він.

Наразі на всіх рівнях влади приймаються всі можливі заходи що вирішення проблем з водопостачанням.

«Ця ситуація не нова. Вона в меншому масштабі повторювалася восени минулого року, коли росіяни зруйнували дамбу Каховської ГЕС, і був неконтрольований викид води. Тоді розроблялися відповідні проектні рішення, щоб забезпечити роботу водоканалів. Зараз почнеться реалізація. Проте ми всі чудово розуміємо, що це не один день. Ми працюємо над залученням додаткових об’ємів води в район. По-перше, попросили людей зробити запаси, поки вода є в кранах, та закупити бутильовану воду. По-друге, залучаємо фонди, які допоможуть з додатковими об’ємами бутильованої води. Є домовленість з Укрзалізницею, яка зможе доставляти воду в об’ємах залізничних цистерн», – розповів він.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version