Переважна кількість дітей обожнюють цукерки, а желейні — чи не найбільше. Але купувати їх необов’язково, бо можна приготувати вдома самим. Потрібно всього 4 інгредієнти та трошки вільного часу. Ласощі виходять дуже смачні, а основний їх плюс — це можливість самостійно регулювати кількість цукру, передає “Наше місто”.
Полуничні желейки (на желатині)
Інгредієнти:
- цукрова пудра – 200 г;
- полуниця – 300 г;
- желатин – 20 г;
- лимон – 0,5 шт.
Замочіть желатин у воді (пропорція 1:5, тобто на 20 г желатину потрібно 100 мл води) і дайте йому набрякнути протягом 10-15 хвилин. Перебийте полуницю блендером на пюре. Додайте цукрову пудру і замочений желатин. Нагрійте суміш на водяній бані, щоб желатин повністю розійшовся – кип’ятити не можна. Додайте лимонний сік, перемішайте і розлийте суміш у форми.
Дайте суміші охолонути, а потім поставте в холодильник до повного застигання. Дістаньте цукерки з форми. За бажанням обваляйте желейки в цукровій пудрі чи в кокосовій стружці.
Полуничні желейки (на агар-агарі)
Інгредієнти:
- полуниця – 500 г;
- вода – 300 мл;
- цукор – 200 г;
- агар-агар -15 г.
Залийте агар-агар холодною водою і залиште на деякий час. Полуницю помийте і перебийте на пюре. Додайте цукор, перемішайте. Поставте агар-агар з водою на вогонь, доведіть до кипіння, проваріть пару хвилин. Додайте ягідне пюре і знову доведіть до кипіння. Проваріть 1 хвилину і розлийте по формах. Залиште при кімнатній температурі або поставте в холодильник.