Skip to content

Тут вирішується доля всього світу: інтерв’ю з професійним бійцем ММА з Грузії, який захищає Україну

Дарина Сухоніс

Новини Дніпра: Міро Ванадзе інтерв'ю

Міро Ванадзе – професійний боєць ММА з Грузії. Він прожив три роки у Дніпрі, потім у столиці. А 24 лютого прийняв рішення боронити свою другу Батьківщину. Для нього росія ворог давно. Бо свого часу Грузія втратила 30% території. А сьогодні Міро тут, в Україні, в складі «Грузинського національного легіону» воює за спільне майбутнє усього цивілізованого світу. Він каже, що давно ментально давно був готовий до повномасштабного вторгнення росії.

«Всю агресію, окупацію та військові злочини росії ми відчули на собі. Я втратив близьких в Абхазії, втратив брата. Коли війна тривала більше року, понад 40 чоловік з нашого загону загинуло. Я не професійний військовий. Я професійний боєць ММА. Тоді у мене не було змоги і часу вивчати військову справу. Але я робив усе можливе. Допомагав, чим міг і продовжую допомагати зараз. Я продовжую з цим боротись», – розповідає чоловік.

Він міг би бути зараз десь у Батумі, разом з батьками та друзями. Але він тут, з першого дня повномасштабної війни. Спочатку Міро допомагав евакуювати людей в Києві, потім вступив до батальйону «Карпатська Січ». А далі вже перейшов до «Грузинського національного легіону». Сьогодні більше 6 000 добровольців з Грузії виборюють свободу не лише України, а й усього світу.

За словами Міро, ми – братні народи, які століттями потерпають від дій одного спільного ворога.

Про війну, втрати близьких та особисте життя Міро розповів журналістам холдингу «Наше місто» в ексклюзивному інтерв’ю.

Категорія: Важливо, Відео, Війна, Інтерв'ю, Новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: