Skip to content

Незаконно хотіли прихопити собі понад гектар території: у Дніпрі на Набережній демонтували «цар-паркан» (Фото)

У п’ятницю, 2 червня, мешканці ж/м «Перемога» звернулись до інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради зі скаргою, що на Набережній з’явився новий паркан. Реакція можновладців не забарилась. Після ретельної перевірки вже у неділю, 4 червня,  незаконно встановлену огорожу було демонтовано. Про це повідомляє сайт «Наше Місто».

Як розповів начальник інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради Руслан Мороз, відразу після отримання скарги представники міської влади виїхали на місце.

«Ще у п’ятницю, побачивши цей паркан, ми розмістили на ньому відповідні приписи. Вірогідно, місцеві підприємці вирішили, що вони можуть загородити цю територію і створити на ній заклад для літнього відпочинку. Але справа у тому, що у них немає документів на цю територію», – сказав Руслан Мороз.

На вищезгаданій території є будівля. За словами начальника інспекції з питань благоустрою, вона стоїть там вже досить давно.

«Колись цю будівлю спорудили тут цілком законно, принаймні було отримано дозвіл на початок робіт. Вона не була введена в експлуатацію. Навколо цієї будівлі був колись землевідвід, зараз термін оренди закінчився. На будівлю право власності є, але на землю навколо неї немає жодних документів. Справа у тому, що у когось виникло бажання прихопити собі понад гектар території».

Тож представники міської влади посприяли тому, щоб незаконний паркан було демонтовано. Не залишається без уваги і ще одна огорожа, розташована поруч.

«Зараз ми відпрацюємо документи по старому паркану, який ще залишився. Його, скоріш за все, також знесуть. Але після того, як буде рішення міськвиконкому про демонтаж.

Старий паркан колись стояв на території земельної ділянки, яка була в оренді. Зараз працюють юристи. Якщо не виявлять документів про право власності чи оренди, виконаємо демонтаж і цього паркану», – резюмував Руслан Мороз.

Стосовно будівлі, це питання вирішить суд. Руслан Мороз підкреслив, що наразі вона залишається на місці, але якщо суд прийме рішення про демонтаж – її демонтують.

Категорія: ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: