Як нагодувати всю родину, якщо у вас є лише півкілограма фаршу? Готуємо ліниві біляші. Рецепт дуже простий, а виходить надзвичайно смачно. Ваші рідні точно оцінять смак цієї страви. Як приготувати цю смакоту, читайте у матеріалі “Наше місто“.
Інгредієнти
- 450 грам теплої води
- 2 ст.л. цукру
- 0.5 ч.л. солі
- 35 г живих дріжджів
- 350 г борошна
- олія для смаження
- 500 г фаршу
- 1 велика цибулина
- сіль, перець за смаком
Пригтування
У мисці змішуємо дріжджі, цукор і сіль. Додаємо теплу воду і знову перемішуємо, поки всі складові не розчиняться.
Насипаємо просіяне борошно і ретельно перемішуємо. Тісто має бути як густа сметана.
Тепер начинка. Фарш змішуємо зі спеціями та перебитою у блендері цибулиною (можна натерти на тертці).
Тепер ці дві суміші ретельно перемішуємо разом і залишаємо на 45 хвилин підходити.
Після розігріваємо пательню і наливаємо трішки олії.
Котлетки насипаємо ложкою. Аби не прилипало тісто, треба змочувати її у холодній воді.
З кожного боку смажити по 3-5 хв. Можна накрити кришкою.
Ось і все! Ліниві біляші готові. Смачного!
Автор рецепту Vitala_foodblog