Skip to content

Лікувальний заклад повністю знищено: заммера про наслідки ракетного удару по Дніпру

Сьогодні, 26 травня, ворог наніс черговий ракетний удар по Дніпру. Ракета влучила у одну з поліклінік та ветеринарну клініку. Наразі відомо про двох загиблих та щонайменше 30 поранених. Шкоди зазнали і будівлі медичних закладів. Більш детально про це розповів заступник міського голови Дніпра Андрій Бабський, пише «Наше Місто».

«Після ранкового прильоту ситуація невтішна, тому що ми маємо і загиблих і поранених, і важкопоранених, в тому числі дітей. На жаль, наш дикий сусід створив таку катастрофу. У нас знищено один з лікувальних закладів – міська поліклініка. Продовжується розбір завалів. Можливо, цифри щодо загиблих ще не кінцеві. Що стосується самих лікарень, то наші заклади надають допомогу як військовослужбовцям, так і цивільному населенню», – повідомив заступник міського голови, директор Департаменту охорони здоров’я населення м. Дніпро Андрій Бабський.

 За словами Андрія Бабського, завдяки медичній реформі, яка проходить в нашій країні, на сьогоднішній день у Дніпрі всі медичні заклади мають договори с НСЗУ, за якими працюють.

«Медичні заклади фіксують необхідні дані щодо тих послуг, які надають населенню, і потім отримують за це гідну оплату. Тому наші лікарні забезпечені усім необхідним: і медикаментами, і обладнанням, і продуктами. У нас достатньо коштів для того, щоб забезпечити лікувальний процес усім необхідним, а також відновлювати самі будівлі, робити необхідні ремонти, тощо. Для прикладу, в цій поліклініці, яка сьогодні постраждала, зробили нещодавно ремонт, встановили вікна, суттєво все обновили», – повідомив заступник міського голови Андрій Бабський.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: